Social Icons

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Xbox 360 Πρώτη Επαφή (και λιγο κραξιμο)...

Θα ήθελα να κάνω αυτό το post με σκοπό να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου τα πρώτα αρνητικά και θετικά σημεία που μου έκαναν εντύπωση και να τα μοιραστώ μαζί σας.

Μετά από αρκετά χρονάκια λοιπόν αποφάσισα και εγώ να αγοράσω μια κονσόλα καινούργια μιας και πρώην κάτοχος του PS2 παλιός Gamer και τα σχετικά και κάνοντας λοιπόν ένα σχετικό search κατέληξα στο παραπάνω πακέτο χωρίς να έχω λάβει υπόψιν μου τίποτα άλλο πέραν του οικονομικού μια και οι καιροί είναι παρα πολύ δύσκολοι.
Κάνω λοιπόν την ερευνα αγοράς και καταλήγω ότι το εν λόγο πακέτο Xbox360 E με 250GB δίσκο 1 μηνα συνδρομή Gold και 2 παιχνίδια δώρο Hallo4 & Tomb Raider ειναι η καλύτερη επιλογή και το βρήκα σε κοντινό μου μεγάλο πολύ γνωστό κατάστημα στη τιμή των 169 Ευρώ.
Το βουτάω λοιπόν και πάω σπίτι κατευθείαν για να το "ξεπακεταρω".
Ανοίγοντας το λοιπόν αντικρίζω κλασικά τροφοδοτικό καλώδια σύνδεσης (εκτος του hdmi είναι extra) χειριστήριο μπαταρίες για να δουλέψει χαρτιά το παιχνίδι και τα σχετικά μέχρι εδώ όλα καλά.
Για να μην μακρηγορώ πάμε στο ζουμί όντας γνωστης των πραγμάτων και κάπως σχετικώς πάω να το συνδέσω να παίξει σε μια 50άρα Πλάσμα TV που έχω καινούργιας γενιάς.
Συνδέω τροφοδοτικά βάζω μπαταρίες στο χειριστήριο βάζω 1 καλώδιο hdmi που είχα δεν έβαλα το δικό του το Scart το ανοίγω και.... ΤΙΠΟΤΑ μαύρη οθόνη.
Ψάχνω από δω ψάχνω από κει το βάζω το ξαναβγάζω το ξαναβάζω ανοιγοκλείνω το μηχάνημα κοιτάζω ρυθμίσεις στη TV όλα μια χαρά αλλα η οθόνη μαύρη.
Βγάζω το hdmi βάζω το απλό το Scart ok έδειχνε το θέμα όμως ήτανε γιατί δεν έπαιζε με το Hdmi και όχι με το απλό.
Και έρχομαι στο θέμα ανοίγω το MANUAL το διαβάζω προσεχτικά και μαζί και κάτι αλλα χαρτιά που είχε και??? ΤΙΠΟΤΑ ούτε μια αναφορά στο πως να το συνδέσεις και σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις.
Με τα πολλά μπαίνω στην επίσημη ιστοσελίδα του Xbox την ελληνική ψάχνω και τελικά βρήκα εκεί οδηγίες και όλα τα σχετικά.
OK ρε μεγάλε δηλαδή η κονσόλα απευθύνεται μονο σε έμπειρους η μονο σε αυτούς που έχουν INTERNET γιατί εντάξει εγώ είχα και ήξερα και κάποια πράγματα και ψάχτηκα αλλα ένας Πρωτάρης μη σχετικός που θέλει να αγοράσει μια κονσόλα να παίζει απλός κάνα παιχνιδάκι ούτε internet ούτε τίποτα και ΔΕΝ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ MANUAL πως να το συνδέσει να το "σεταρει" κλπ δηλαδή τι θα κάνει.????
Με λίγα λόγια μια εταιρία σα τη Microsoft είναι ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην αναγραφει μέσα στο βιβλίο του μηχανήματος τον τρόπο σύνδεσης κλπ.

Τελικά το ΚΟΛΠΟ με το Hdmi ήταν να το συνδέσω πρώτα στη θύρα της TV και μετά στο μηχάνημα τρέχα γύρευε δηλαδή κατά τύχη το βρήκα αφού παιδευόμουν καμια ώρα εκεί.
Τώρα τα θετικά που βρήκα σα πρώτη επαφή και αφού το έλιωσα το Hallo κάνα 4αρι ώρες είδα πολύ καλά γραφικά (με hdmi βεβαια γιατί με το scart είναι μέρα με τη νύχτα) ήχος καλός καλο το χειριστήριο του αν και λίγο διαφορετικό από το συνηθισμένο του PS αλλα καλο σχετικά εύκολο το menu της κονσόλας και τέλος εντελώς αθόρυβη.

Αυτά σαν πρώτη εμπειρία θα ακολουθήσουν και αλλα Post τέτοια στην πορεία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.